Oyun Geliştirme ve Programlama
Programın Amacı

Program, yaratıcı endüstriler alanında çağın gereksinimlerine uygun olarak tasarlanmış modern bir eğitim programı olmayı hedeflemektedir. Amacı, öğrencilere modern oyun geliştirme teknolojilerini öğreterek onları oyun endüstrisinde başarılı bir kariyere hazırlamaktır. Bu program, öğrencilere oyun geliştirme ve programlama kapsamında modern bilişim teknolojilerini ve yapay zeka konularını anlama, tasarlama, geliştirme ve yönetme yeteneklerini kazandırarak onları teknoloji alanında uzmanlaşmış profesyoneller haline getirmeyi amaçlamaktadır. Programda; öğrencilere sadece teorik bilgi verilmesi yaklaşımı değil, aynı zamanda pratik deneyim kazandıran yaparak öğrenme yaklaşımının benimsenmesi hedeflenmektedir. Bu yaklaşımın, öğrencilerin gerçek dünya problemlerini çözme becerilerini geliştirmesine, endüstriyel deneyim kazanmasına ve iş dünyasına daha hazırlıklı bir şekilde katılmasına olanak tanıması amaçlanmaktadır.
 

Mezunların Kariyer Hedefleri

Programdan mezun olacakların nerelerde istihdam edilebilecekleri, piyasanın bu mezunlara olan talebi hakkında bilgi;

1. Oyun tasarımı, programlama, yapay zekâ ve bilgisayar bilimleri alanında güçlü bir temel altyapıya sahip olur ve bu alanlarda görev alabilme niteliğine erişir.

2. Oyun tasarımı ve programlama alanındaki sektörde kariyer ve iş fırsatları bulabilir.

3. Oyun geliştirme ve programlama alanında çalışan küçük-orta ölçekli işletmeler, oyun sektöründe yer alan teknopark firmaları yanında büyük ölçekli oyun firmalarında teknik eleman olarak istihdama katılır.

4. Geliştirecekleri oyunlarla kendi firmalarını kurarak girişimci bireyler olmaları ve ülke sanayisine bu kapsamda katkı sunmaları da program mezunlarının kariyer hedefleri arasındadır.

5. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavına girerek alanı ile ilgili Lisans programlarını tercih edebilir.
 

 
Mezun Kazanımları

Temel bilişim bilimleri ve yapay zeka prensipleri kapsamında oyun geliştirme ve programlamaya yönelik tasarlama, geliştirme ve yönetme yetenekleri.

Oyun geliştirmeyle ilgili gerçek dünya problemlerini çözme ve yaratıcı çözümler üretme becerileri.

Oyun geliştirme endüstrisi standartlarına uygun olarak iş birliği yapma ve iletişim becerileri.

Sürekli öğrenme ve kendini geliştirme yetenekleri.

Etik ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etme yetkinlikleri.

Bu yaklaşımın, öğrencilerin gerçek dünya problemlerini çözme becerilerini geliştirmesine, endüstriyel deneyim kazanmasına ve iş dünyasına daha hazırlıklı bir şekilde katılmasına olanak tanıması amaçlanmaktadır.

Müfredat ve Ders İçerikleri
Müfredat ve Ders İçeriği Bilgi Paketlerine erişmek için tıklayınız